SMEERMIDDELEN

REBEL TECHNICAL SOLUTIONS, GOED GESMEERD IS HET HALVE WERK

VOOR ONS IS GEEN UITDAGING TE GROOT, GEEN VAKGEBIED TE ONBEKEND EN LOOPT ALTIJD ALLES GESMEERD

Van horloge tot hijskraan en van graafmachine tot fiets: alles wat rolt, draait of beweegt heeft smeerolie nodig. We gebruiken het in de kleinste onderdeeltjes van simpele gebruiksvoorwerpen tot in de enorme energieopwekkingscentrales in Zwijndrecht.

We gebruiken smeerolie natuurlijk niet alleen tijdens het productieproces van gebruiksvoorwerpen en machines. We gebruiken het ook om deze producten efficiënt te laten werken en zo lang mogelijk mee te laten gaan. Dat betekent dat er een enorm gamma aan smeermiddelproducten op de markt is. En wij kunnen dat gamma leveren. Voor elke sector en voor elke toepassing.

GEEN UITDAGING TE GROOT. GEEN VAKGEBIED TE ONBEKEND HELEMAAL THUIS IN DE WERELD VAN OLIE

Onze diensten

we denken graag mee over de veiligheid van mensen.
Als je als metaalbewerker de hele dag met je handen in de olie zit, ben je erbij gebaat dat die olie zo schoon en veilig mogelijk is. Sommige smeermiddelen, die nog steeds vaak worden gebruikt, kunnen namelijk schadelijk zijn voor je huid en longen.

Want wat betekent het als je met chloorhoudende oliën werkt?
Wat doet dat met je lichaam?
Tegenover deze schadelijke smeermiddelen zetten wij de onschadelijke varianten,
met bestanddelen die je lichaam gewoon kan afbreken.

PROCESVLOEISTOFFEN

Voor alle stappen uit het productieproces zijn verschillende soorten smeerolie nodig. In de metaalbewerking gebruik je bijvoorbeeld verspanende bewerkingen, zoals frezen, slijpen, boren, zagen of draadsnijden. Of niet-verspanende bewerkingen, zoals dieptrekken, draadtrekken, koudwalsen, persen, buigen of walsen. Na de bewerking wordt het product gereinigd, geconserveerd en op transport gezet (VCI).

Wij kunnen voor elk van deze stappen de juiste smeermiddelen leveren. Zo dekken we je volledige proces af met een totaalpakket aan bewerkingsmedia.

GEBRUIKSVLOEISTOFFEN

Als een eindproduct klaar is om in gebruik te nemen, heb je smeermiddelen nodig om het efficiënt te laten werken. Dat geldt voor metaalbewerkingsmachines, maar ook voor producten uit de spuitgieterij, het grondverzet, de energiebedrijven, de agrarische sector of de food en beverages-industrie.

Ook voor deze toepassingen leveren we de perfect passende smeerolie. Denk bijvoorbeeld aan hydraulische olie, zowel mineraal, half-synthetisch of vol-synthetisch. Of aan tandwielkastolie, leibaanolie en compressorolie. Ook turbineolie en warmteoverdrachtsolie hebben wij uiteraard in ons assortiment.