MACHINEREINIGING

DOE JE MACHINE EEN PLEZIER.

REINIGING VAN UW MACHINES

We komen ze regelmatig tegen. Klanten voor wie machinereiniging een doorn in het oog is. Onderhoudsmensen zijn techneuten in hart en nieren en hebben vaak helemaal geen zin om met de poetslap en de hogedrukspuit in de weer te gaan. Doen ze dat wel, omdat ze nu eenmaal af en toe de machines moeten reinigen, dan wordt er even snel een doekje doorheen gehaald. Dat kan professioneler. Sterker, dat moet professioneler als je je machines goed wilt houden.

NIET LULLEN MAAR POETSEN OM SLIJTAGE TE VOORKOMEN! GUN UW MACHINE EEN LANGERE LEVENSDUUR!

GRONDIGE SCHOONMAAKBEURT

Machinereiniging is namelijk een niet te onderschatten onderdeel voor het beheer van je machines. Als er te veel vervuiling in je machines zit, gaan ze slijten, storen en moet je ze uiteindelijk vervangen. Daarom is het zo belangrijk om ze regelmatig aan een grondige schoonmaakbeurt te onderwerpen. Niet alleen van buiten, maar juist van binnen. En niet alleen wanneer er dingen mis dreigen te gaan, maar vanaf het allereerste begin af aan. Want wanneer je op periodieke basis een professionele reiniging inplant, maak je langer en beter gebruik van je materieel. En dat is wat je wilt.

VERVUILING EN SLIJTAGE

Hoe vaak je moet reinigen? Dat verschilt per machine en per olie. Machines waarin pure olie wordt rondgepompt zijn bijvoorbeeld minder onderhevig aan bacteriële invloeden dan machines waarin olie wordt vermengd met water. Bacteriën, schimmels en gisten vinden het namelijk heerlijk in water en krijgen daardoor de kans om ongestoord door te groeien. En dat brengt schade toe aan de interne werken van je machines. Je kunt dat best lang uitstellen, maar vroeg of laat ontstaat er ergens in de machine een punt waar het vuil zich ophoopt en bacteriën vrij spel krijgen. Dat wil je voorkomen.

PERIODIEKE REINIGING

Professionele reinigingsmensen weten precies waarop ze moeten letten. Daarom schakelen veel bedrijven een professionele reinigingsdienst in die op periodieke basis de machines komt reinigen. Gepland, dus. Het is namelijk ontzettend handig om gedurende het jaar enkele vaste moment uit te kiezen waarop de machines aan een reiniging worden onderworpen. Meestal kun je op voorhand wel uittekenen wat een rustige periode is en dat is bij uitstek het moment om je machines te demonteren en grondig schoon te maken. Als je deze schoonmaakbeurten slim inplant, heeft dat een positieve weerslag op je volledige werkproces.

OP MAAT GESNEDEN

Dus doe je machines een plezier en plan snel die periodieke machinereinigingen in. Samen met onze mensen bekijk je wat voor jouw bedrijf de beste momenten zijn om een reiniging in te plannen. Wil je dat een, twee of driemaal per jaar? En inclusief of exclusief andere diensten? Alles is mogelijk, samen bouwen we aan een volledig op maat gesneden onderhoudsservicepakket.

Op die manier weet je niet alleen zeker dat je de gebruiksduur van je machines flink oprekt. Je voorkomt zo ook een heleboel ongewenste situaties die altijd op een slecht moment lijken te komen. Want op slijtages, storingen en uitval zit écht niemand te wachten.

ONZE REBELSE AANPAK

1. INSPECTEREN

We staan niet alleen aan de machines voor een visuele inspectie en een zuurgraadmeting van je olie. Maar we nemen ook monsters van je smeerolie en sturen deze op naar ons eigen Rebel Lab  voor een grondige analyse. Tegelijkertijd hebben we testkits in huis die we op aanvraag toe kunnen sturen. In een testkit zitten monsterflesjes, een oliepomp, stickers en een poetslap, zodat je zelf een oliemonster kunt nemen. De testkit stuur je terug naar ons, waarna wij het monster naar ons lab sturen voor een geavanceerde slijtagedeelmeting.

2. RAPPORTEREN

Door zo’n analyse kunnen we heel precies pinpointen wanneer de olie ververst moet worden en welke olie het beste past bij welk materieel. Als je elke maand, elke drie maanden of elk half jaar een olieanalyse doet, krijgen we steeds beter zicht op de toename van het aantal slijtagedeeltjes en het verouderingsproces van de olie, zoals indikking en oxidatie. Deze informatie verwerken we in een trendrapportage, waarin we de staat van je olie haarscherp in beeld brengen en perfect in kunnen schatten wanneer je moet ingrijpen.

3. INSMEREN

Preventieve onderhoud is niet alleen goed voor je machines, maar ook voor het totale kostenplaatje van je organisatie. Je hoeft bovendien nooit bang te zijn dat je middenin een belangrijke klus opeens met een kapotte machine staat te kijken. Daarnaast is het voor een strakke planning handig als je van tevoren weet wanneer je mensen in moet zetten voor onderhoudswerkzaamheden. Veel bedrijven deinzen terug voor periodieke analysekosten, maar realiseren zich niet dat ze veel duurder uit zijn wanneer hun machines onder hun ogen wegslijten. Reactieve onderhoudskosten vallen altijd duurder uit dan preventief onderhoud.