MARKTEN

REBEL TECHNICAL SOLUTIONS, VAN ALLE MARKTEN THUIS

EEN GOED SMEERMIDDEL HOUDT DE ECONOMIE DRAAIENDE!

Machines blijven graag in beweging, het liefst staan ze niet eens stil. Maar net als een auto presteert een machine alleen door middel van de juiste olie. De formule voor succes is een machine die kan blijven draaien, en laten we daar nou net een wondermiddel voorin huis hebben!

EEN SCHERPE FOCUS OP HET JUISTE SMEERMIDDEL. EN WIJ KOMEN GRAAG OP HET JUISTE MOMENT OP DE JUISTE PLAATS

METAALBEWERKING

Metaalbewerkingsbedrijven staan vaak voor een specifieke uitdaging. Ze willen zo lang mogelijk met hun gereedschap en machines kunnen doen.

Waarom? Omdat ze zo de operationele kosten zo laag mogelijk kunnen houden. Smeermiddel speelt daar een grote rol in.

Als je een product hebt waarmee je normaal gesproken honderd keer kunt boren en je kunt dat opschroeven naar vijfhonderd keer wanneer je overstapt naar een beter smeermiddel, is de keuze natuurlijk snel gemaakt.

Dat smeermiddel is misschien wat duurder dan een goedkoper alternatief, maar aan het eind van de rit resulteert het wel in duidelijk lagere productiekosten.

Ga je voor watermengbare olie of voor de pure variant? En kies je voor vol-synthetische of voor half-synthetische hydraulische olie? Wij helpen je graag met de keuze voor het beste smeermiddel, zodat je een echte efficiëntieslag kunt maken.

We weten dan ook precies welk product het beste past bij het type metaalbewerking waar je mee bezig bent. Of je nu gaat slijpen, draaien, walsen of frasen: we kunnen voor elke stap uit het productieproces een goede oplossing aandragen.

En of je nu onder hoge druk een stuk metaal gaat uitslaan of dat je zit te friemelen met het kleinste tandwieltje ter wereld: we snappen wanneer je welk smeermiddel nodig hebt.

FOOD EN BEVERAGES

De keuze voor het juiste smeermiddel luistert nauw in de voedsel- en drankindustrie. Je wilt natuurlijk niet dat er schadelijke olie in een biefstuk zit omdat er ergens een lek in de machines van een slachthuis heeft gezeten.

Maar ook bij bakkerijen, brouwerijen en groothandels in vlees, vis, groenten en fruit zouden smeermiddelen en voedingsmiddelen met elkaar in aanraking kunnen komen. Dat is niet de bedoeling, maar tijdens productieprocessen kunnen fouten ontstaan.

Daarom zijn er speciale smeermiddelen voor de voedingsindustrie in het leven geroepen. Deze oliën komen uit een fabriek waar verder niets anders gemaakt wordt dan voedselveilige smeermiddelen.

Het mag dus niet zo zijn dat er bij een oliebedrijf eerst hydraulische olie wordt gemaakt, waarna de boel wordt schoongespoten om vervolgens een rits aan voedselveilige smeermiddelen te produceren. Dat is te risicovol.

Wanneer smeermiddelen aan deze richtlijnen voldoen, krijgen ze een FDA- of een NSF H-1-certificaat. Uiteraard hebben wij deze gecertificeerde smeermiddelen ruimschoots in ons assortiment, net als de vrijgaven voor halal en kosher. Zo weet je als voedselproducent zeker dat je je voedingsmiddelen veilig kunt produceren of verpakken.

AGRARISCH

Oogstmachines, dorsinstallaties en tractors. Al het materieel dat in wordt gezet om voedsel van het land te halen of het land om te ploegen, heeft smeerolie nodig. En niet zomaar de eerste de beste olie, maar olie die speciaal is toegespitst op het modulaire karakter van landbouwwerktuigen.

Aan zo’n tractor hangt natuurlijk allerlei extra materieel, zoals ploegen, trekkers of kranen. Een smeermiddel moet dus niet alleen goed zijn voor het motorblok, maar ook voor alle bewegende delen die aan de tractor bevestigd zijn. Of het nu om biologisch afbreekbare hydrauliek, om STOU- en UTTO-oliën of om smeervetten gaat: wij hebben altijd het perfect passende smeermiddel in huis.

Dat smeermiddel moet uiteraard continu van optimale kwaliteit zijn. Want wanneer je maar drie weken de tijd hebt om je gewassen te oogsten, zit je niet op verouderde olie en haperend materieel te wachten. Niemand wordt vrolijk van onderhoudswerkzaamheden precies op het moment dat je met je productie in volle vaart vooruit wilt.

Helaas merken we dat de agrarische sector vaak maar door blijft ploegen totdat machines compleet vastlopen. Onze goede raad? Blijf niet eindeloos doorjakkeren. Maar investeer in de juiste oliën en een periodieke olie-analyse. Zo weet je zeker dat je geen risico loopt wanneer je met je sorteermachine aan de slag gaat om de rode van de groene paprika’s te scheiden.

AEROSPACE

Smeermiddelen voor de luchtvaartindustrie zijn een categorie apart. We willen natuurlijk niet dat er op duizend kilometer hoogte een stuk vleugel afbreekt omdat er een verkeerd type olie werd gebruikt bij de productie van de vliegtuigonderdelen.

Alle metalen in aerospace zijn dan ook spijkerhard, zoals titanium. Je hebt dus speciale producten nodig om dat überhaupt te kunnen bewerken. De fabricage en de productie van smeermiddelen in de luchtvaartindustrie zijn dan ook aan heel andere richtlijnen en certificeringen gebonden dan in de reguliere metaalbewerking.

Deze smeermiddelen hebben wij in huis. Net als de kennis en de knowhow om de industrie te adviseren over de best passende smeerolie.

NUTS EN ENERGIE

Energieopwekkingscentrales werken met enorme baden met cabineolie en met stoomcabines die gesmeerd moeten worden. Daarvoor worden extreem reine en schone oliën ingezet die voldoen aan de strengste NAS-classificering. NAS (North American Standard) is een reinheidsklasse van olie, waarmee je kunt bepalen hoe schoon en deeltjesvrij de olie eigenlijk is.

De vraag bij dit soort industrieën is hoe je de vervuilingsgraad van de olie zo laag mogelijk kunt houden. Op het fenomeen varnishing zit je als windmolenbouwer namelijk echt niet te wachten. Bij varnishing wordt de olie te oud, dikt hij in en ontstaan er allerlei schadelijke afzettingen aan de binnenkant van een oliebad.

Resultaat? Binnen afzienbare tijd komt je installatie compleet stil te liggen. Om zo risicoloos mogelijk je operaties uit te voeren, kies je dus voor een cabinecompressorolie die NAS-gecertificeerd is. Vanzelfsprekend kunnen wij die moeiteloos leveren.

Datzelfde geldt voor transformatorhuisjes en kasten voor hoogspanningsleidingen. Een belangrijk punt bij bijvoorbeeld transformatorhuisjes is dat de geleidbaarheid van de olie nul is. De olie zorgt er dan voor dat er geen kortsluiting kan ontstaan wanneer er vocht binnensijpelt. Bij kortsluiting zit een heel dorp subiet zonder stroom en dat wil je natuurlijk voorkomen. Ook hier kies je dus voor de speciale smeermiddelen uit ons pakket.

KUNSTSTOF EN PAPIER

Om onder hoge druk gesmolten kunststof in een mal te persen heb je een sterk hydraulisch smeermiddel nodig. Een smeermiddel dat de hele dag immense druk kan weerstaan en het verouderingsproces, oftewel de oxidatie, kan uitstellen.

Wij adviseren je graag over de juiste keuze smeerolie. Met een naadloos aansluitend smeermiddel kun je de wrijving binnen je machines namelijk verlagen. Daardoor verbruik je veel minder energie wanneer de cilinders van A naar B worden verplaatst. Voor je volledige productielocatie kan dat uiteindelijk een significante energiebesparing opleveren. Altijd fijn.

Ook in de papierproductie is een best fit van belang. Wanneer je gebruikmaakt van indroogtrommels waar natte papierpulp overheen wordt geleid, moet dat snel gedroogd worden. Speciale typen olie zorgen er dan voor dat warmte heel snel afgevoerd of toegevoegd kan worden. Met deze heat transfer fluids weet je bovendien zeker dat je machine niet in brand zal vliegen. Uiteraard hebben wij deze warmteoverdrachtsoliën standaard in ons assortiment.