OLIE ANALYSE

REBEL TECHNICAL SOLUTIONS, UIT HET JUISTE VAT GETAPT.

Trendrapportage
Olieanalyse.

Iedereen die met producten werkt waar smeermiddelen voor worden gebruikt, herkent het wel. Stel, je hebt een graafmachine die loopt op hydraulische olie. Na verloop der tijd werkt de machine steeds stroever en begint hij steeds vaker te haperen. Oorzaak? Door vocht en condens of simpelweg veroudering van de olie is de machine van binnen gaan slijten.
Er staat natuurlijk ontzettend veel druk op de interne cilinder van zo’n machine en als daar dan waterbelletjes in komen, of afzettingen door oxidatie, gaat de cilinder vroeg of laat kapot. Omdat het een gesloten systeem is, zie je dat niet. Maar je merkt het wel wanneer je opeens met een kapotte machine staat.

Dat wil je voorkomen door op regelmatige basis een olieanalyse te doen. Op die manier kun je achterhalen of er slijtagedeeltjes in de olie zitten. Dat schaafsel zie je met het blote oog niet, maar met een grondige analyse kun je achterhalen welke deeltjes erin zitten en hoe je dat kunt herleiden naar het interne werk van de machine. Wij kunnen je helpen met zowel de olieanalyse als de periodieke trendrapportage waarin we alle meetpunten precies bijhouden.

1. INSPECTEREN

We staan niet alleen aan de machines voor een visuele inspectie en een zuurgraadmeting van je olie. Maar we nemen ook monsters van je smeerolie en sturen deze op naar ons eigen Rebel Lab  voor een grondige analyse. Tegelijkertijd hebben we testkits in huis die we op aanvraag toe kunnen sturen. In een testkit zitten monsterflesjes, een oliepomp, stickers en een poetslap, zodat je zelf een oliemonster kunt nemen. De testkit stuur je terug naar ons, waarna wij het monster naar ons lab sturen voor een geavanceerde slijtagedeelmeting.

2. RAPPORTEREN

Door zo’n analyse kunnen we heel precies pinpointen wanneer de olie ververst moet worden en welke olie het beste past bij welk materieel. Als je elke maand, elke drie maanden of elk half jaar een olieanalyse doet, krijgen we steeds beter zicht op de toename van het aantal slijtagedeeltjes en het verouderingsproces van de olie, zoals indikking en oxidatie. Deze informatie verwerken we in een trendrapportage, waarin we de staat van je olie haarscherp in beeld brengen en perfect in kunnen schatten wanneer je moet ingrijpen.

3. INSMEREN

Preventieve onderhoud is niet alleen goed voor je machines, maar ook voor het totale kostenplaatje van je organisatie. Je hoeft bovendien nooit bang te zijn dat je middenin een belangrijke klus opeens met een kapotte machine staat te kijken. Daarnaast is het voor een strakke planning handig als je van tevoren weet wanneer je mensen in moet zetten voor onderhoudswerkzaamheden. Veel bedrijven deinzen terug voor periodieke analysekosten, maar realiseren zich niet dat ze veel duurder uit zijn wanneer hun machines onder hun ogen wegslijten. Reactieve onderhoudskosten vallen altijd duurder uit dan preventief onderhoud.

KIEST U VOOR PREVENTIEF?

Wij meten, analyseren, spreken met gebruikers, meten nog eens, ruiken, vergelijken, testen, meten opnieuw en leveren vervolgens een naadloos passende oplossing, met alle randzaken in ogenschouw en volledig in lijn met het proces en de wens van onze opdrachtgever. Veilig voor mens, goed voor milieu en geweldig voor de operationele balans.

ALLES WAT IN AANRAKING KOMT MET ZUURSTOF VEROUDERT. HET SCHEELT TIJD, GELD EN ERGERNISSEN ALS JE OP TIJD INSPRINGT OP SLIJTAGEPROCESSEN